Kes on Pae torekad?




Sel õppeaastal ühines kaks meie kooli torekate seltskonda ja kohe sai teoks esimene ja suur ühisettevõtmine – Tallinna Pae Gümnaasiumi traditsioonilisel sügislaadal tutvustasime tervele koolile oma toredat seltskonda. Suureks abiliseks oli Torevant ise – kõige suurem sõber, headuse musternäidis ja kallistuste mootor. Iga laps, kes sel päeval koolis oli, sai seda omal nahal tunda. Torekad ei väsinud igas vahetunnis koos suurte ja väikestega mängida – me meisterdasime koos sõbrapaela ja voltisime tore-lennukit. See ei olnud niisama lennuk, meie super torekas Marsell (8C) mõtles spetsiaalselt ühe vinge mudeli välja, mida sai isegi juhtida, vaatamata sellele, et lennuk oli ainult volditud tavaliselisest A4 paberist. Võib olla mängis rolli TORElogo lennuki tiival või asjaolu, et Marsell ei tee kunagi asju lihtsalt, vaid väga eriliselt.

Lubage tutvustada meie imelist seltskonda.

Torevandi nahas oli väsimatu Kerli 9 c klassist, keda toetasid kõik klassikaaslased ja õpetajad, lubades tal tundides vantsuna tööd teha. Nimelt avastasime, et selleks et vantsu saaks vahetunnis ringi toimetada, tuleb tal ju koos koolikellaga valmis olla. Aga kostüümi selga ja mahavõtmine kestis päris jupp aega. Nii leidsimegi lahenduse ja Kerli veetis selle koolipäeva armsa vanstu-nahas.
Maria 7B juhendas igas vahetunnis väiksemaid, aitas sõbrapaela punuda ja hoidis keskkonnal silma peal. Maria on võrratu fotograaf ja varsti varsti saame taas imetleda tema suurepärast fotonäitust. Eelmisel aastal pühendas ta kaks näitust meie kallille Eestile ja tema fotosid saab vaadata siiani ONLINE naitusel:

8C klassi tüdrukute tiim on näidanud end juba mitmel korral vingete tegijatena. Katrin Gloriale saab alati loota, ta ei vea alt ja leiab lahenduse igas keerulises olukorras. Tänu temale olid meil väga ilusad sõbrapaela lõngad. Olga ja Elga on nagu väsimatu tandem kõige loovamatest rüütlineidudest. Kui on vaja hoolitseda ja aidata, siis nendele saab kindel olla. Sofia on meie imeline looja, kes puistab ideid varrukast ja on valmis meie meeskonda parimate tore-meenetega rikastama, sest ta ju oskab! joonistada, õmmelda, meisterdada – varsti kuulete ja näete (ei reeda üllatust,mis tal meile varuks on). Kui te nüüd arvate, et meie seltskonnas on ainult tüdrukud ja Marsell , siis ma pean kohe ütlema, et poisse on meil rohkem. Sel üritusel ei oleks saanud Torevant korrustel liikuda, kui väsimatu Timur 7C ei oleks vapra kaitsjana teda treppidel ja rahvaseas saatnud. Meil on väga vedanud, et just Timur oli olemas.
Kuid ei saa mainimata jätta meie grupi 8B klassi kaunitare Karinat ja Marie Heleni, sest tänu neile saime me tundides rahulikult õppida ja olime hoitud. Tüdrukud tegid usinalt kodutööd ja said tunni ajal torepesas valvet pidada. Üksikuid uitajaid lohutada ja paelapunumist nautida.

Minul, kui Torejuhendajal, on maailma parimad õpilased ja et meie õppimine ainetundides tulemuslikum oleks, peavad lapsed rohkem pingutama ning peale tööd õpiku ja vihikuga päris elus teadmisi ja oskusi rakendama. Torekatele lisaks on mul veel hullult võimsad IT-tegijad ja ajaloohuviliste seltskond, kes kõik on hiilgavad isiksused ja järgmisel TOREüritusel Tallinna Pae Gümnaasiumis lubasid nad kõik õla alla panna. Minu parimad!


Christina Lään
Tallinna Pae Gümnaasium
TORE juhendaja

Kommentaarid